Uitgaan bij Boode

Gang is Alles

Het is het najaar van 1993, één van de Amelander dorpsfeesten is in volle gang. En soms heb je niet veel meer nodig dan dat, een biertje en een praatje in een feesttent, om tot de beste ideeën te komen. Bijvoorbeeld het idee om een nieuwe band te beginnen.

In 1994 worden spijkers met koppen geslagen en wordt ‘Gang is Alles’ opgericht. Het snelle repertoire met veel eigen nummers, de geluiden uit een oud, stoffig accordeonnetje  en het hoge feestgehalte, maken dat de link met de muziek van Rowwen Hèze snel is gelegd. Het brengt de jongens op podia in uiteenlopende zalen, tenten en kroegen. Eerst op het eiland, maar niet veel later zijn ook optredens aan de wal steeds vaker regel dan uitzondering.

De Rowwen Hèze-stijl wordt door de jaren heen aangevuld met andere genres. Het resultaat: meer nummers, meer variatie, maar nog steeds op een geheel eigen manier gebracht. Het succes gaat onverminderd door en de agenda van Gang is Alles blijft druk bezet. In 2008 besluiten 2 van de 4 bandleden te stoppen. Daniël en Willem, de 2 die overblijven, zetten de optredens voort en de twee weten mensenmassa’s mee te laten zingen en feest te laten vieren. De samenstelling is dan misschien gewijzigd, maar Gang is Alles zorgt nog steeds voor één groot feest. En dat zal nooit veranderen!

Gang is alles
WordPress Lightbox Plugin