Boode in Bathmen

Het familiebedrijf Boode in Bathmen in goede handen verder

~

Boode in Bathmen krijgt een nieuwe eigenaar. Zijn naam is Michiel Bouwens, inwoner van Bathmen en ondernemer met een passie voor horeca. Samen met zijn vriendin Daniëlle Nesselaar neemt hij het in de wijde omgeving bekende horecabedrijf over van Anke Jansen en Paul Klösters.

Bouwens informeerde een aantal maanden geleden naar de mogelijkheid om het bedrijf te kopen. “Voordat deze vraag van Michiel kwam hadden we er in de afgelopen jaren al een aantal keren over nagedacht hoe de toekomst van Boode er uit zou kunnen zien. De combinatie van restaurant, cateringen, uitgaan en allerlei feesten vereist veel aandacht en energie. Ik heb dat de afgelopen 25 jaar, en Anke al haar hele leven, met ongelofelijk veel plezier gedaan. Maar we beseffen ons ook heel goed dat we deze onregelmatigheid en hectiek niet tot in lengte van dagen volhouden” aldus Paul Klösters.

Met de verkoop komt er een einde aan de bijna 170 jaar dat Boode een familiebedrijf was. Vooral voor Anke was dit een moeilijke stap. “Ik ben hier geboren. Dat ik het bedrijf in Bathmen van mijn ouders zou overnemen wist ik al toen ik nog een klein meisje was. Onze zoon kiest daar niet voor en die keuze begrijpen en respecteren we van hem. Door de verkoop stopt ons familiebedrijf maar gelukkig hebben we in Michiel en Daniëlle waardige opvolgers die Boode in Bathmen gewoon laten voortbestaan.”

Michiel en Danielle hebben beide hun sporen reeds verdiend in de Horeca. “Vanaf mijn 18e heb ik 10 jaar in de horeca gewerkt in diverse restaurants en een hotel. Hierna ben ik een IT bedrijf gestart wat erg succesvol is. Hiervan ben ik nog steeds eigenaar, maar de horeca bleef trekken” aldus Michiel Bouwens. Samen met een compagnon is Bouwens ook eigenaar van Hotel Hof van Gelre en Hotel Bon’Aparte, beide gelegen in Lochem. Danielle werkt inmiddels al 21 jaar in de horeca en heeft veel ervaring opgedaan in diverse horeca bedrijven en tevens leiding gegeven bij diverse restaurants.

Tussen de oude en de nieuwe eigenaren was er direct een goede klik. “Boode is een prachtig bedrijf en we vonden het belangrijk dat het karakter daarvan behouden zou blijven. Dat was voor Anke en Paul ook een belangrijke voorwaarde om met ons in zee te gaan” zegt Michiel Bouwens. “We gaan door met het succesvolle concept van Boode in Bathmen!  Het enige dat we op korte termijn veranderen zijn de openingstijden van de Brasserie, deze gaat namelijk ook weer tijdens de lunch en op zondag open!” aldus Danielle, “Alle reserveringen en boekingen in de agenda worden volledig door ons overgenomen met de van Boode bekende service en kwaliteit. En ook de roze muntjes blijven we gebruiken”.

Ondanks dat het horecabedrijf aan de Brink in Bathmen in andere handen overgaat blijven Klösters en Jansen de aankomende periode nauw betrokken bij Boode. Door de diversiteit aan horeca activiteiten, zoals het restaurant “de Brasserie”, de cateringen, de bedrijfs- en huwelijksfeesten en de events zoals Boode op Zondag en de Swingnight, is een goede overdracht van belang. “We hebben afgesproken dat we Michiel en Daniëlle het komende jaar zo goed mogelijk gaan ondersteunen zonder in de weg te lopen.” zegt Anke Jansen daarover.

Behalve een up-to-date horecabedrijf met een grote regionale bekendheid nemen de nieuwe eigenaren ook alle medewerkers van Boode over. Paul vertelt: “We zijn ongelofelijk trots op ons team en we hebben samen met hen veel meegemaakt. Doordat we vaak in de avonden en de weekenden samen werken voelt het bovendien meer als familie dan als collega’s. Deze stap hadden we nooit gezet als we er niet het volste vertrouwen in zouden hebben dat dit ook voor hen een goede beslissing is. Met Michiel en Daniëlle komt er frisse energie die Boode toekomstbestendig houdt. Dat is voor alle betrokkenen een goede zaak.”

Jansen en Klösters nemen weliswaar afscheid van hun bedrijf in Bathmen maar ze blijven ondernemen. De gastrolounge St. Tropez aan de Brink in Deventer en het eerder in mei van dit jaar geopende St Maxime aan de Nieuwe Markt bieden daarvoor meer dan voldoende uitdaging. “We gaan niet stil zitten maar proberen wel wat meer te ontspannen” zeggen Anke en Paul.

De eerste grote klus op de agenda van Boode is de Bathmense Kermis. Dit jaarlijks terugkerende spektakel staat in het laatste weekend van september op de agenda. In de voorbereiding en de uitvoering daarvan staan Anke en Paul de nieuwe eigenaren volledig bij. “De aankomende kermis, maar ook het restaurant, de feesten, de cateringen… We hebben er ontzettend veel zin in en kijken er naar uit om alle gasten bij Boode in Bathmen te verwelkomen” aldus de nieuwe trotse eigenaren Michiel en Daniëlle.

 

 

vlnr: Michiel Bouwens, Daniëlle Nesselaar, Anke Jansen en Paul Klösters
WordPress Image Lightbox Plugin